Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε απαντημένες μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν συνήθως οι επισκέπτες του χωριού.

Γιατί να προτιμήσω το Τσεπέλοβο;

Το Τσεπέλοβο βρίσκεται στην καρδιά του Ζαγορίου και έχει όλες τις υποδομές φιλοξενίας και διασκέδασης για αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής. Ελάτε να χαλαρώσετε σε ένα μαγευτικό παραδοσιακό τοπίο.

Τι χρειάζομαι για να έρθω στο Τσεπέλοβο;

Τους χειμερινούς μήνες θα χρειαστείτε ζεστά ρούχα και παπούτσια(όχι απαραίτητα). Τους θερινούς μήνες καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα παντελόνι και μια ζακέτα διότι κάποιες νύχτες είναι δροσερές. Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία, πάρτε μαζί σας ένα καπέλο για δική σας ευκολία.

Πόσοι κάτοικοι μένουν στο Τσεπέλοβο;

Το Τσεπέλοβο είναι το πολυπληθέστερο χωριό του Ζαγορίου. Το χειμώνα διαμένουν 90-100 κάτοικο περίπου. Το καλοκαίρι,τις αργίες και τα σαββατοκύριακα ο πληθυσμός αυξάνεται καθώς οι Τσεπελοβίτες που μένουν σε άλλα μέρη επιστρέφουν για να δουν συγγενείς και φίλους και να ενισχύσουν την οικονομία του χωριού.

Υπάρχει βενζινάδικο στο Τσεπέλοβο;

Το κοντινότερο βενζινάδικο είναι στο χωριό Ασπράγγελοι που απέχει 21,6 χλμ από το Τσεπέλοβο. Για τους οδηγούς αυτοκινήτων με αέριο υπάρχουν βενζινάδικα κοντά στα Γιάννενα.

Υπάρχει ATM στο Τσεπέλοβο;

Στο Τσεπέλοβο ο υπάλληλος του Ταχυδρομείου – το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο – εκτελεί και χρέη τραπεζικού της Eurobank από όπου  μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων με βιβλιάριο. Το κοντινότερο ATM βρίσκεται στους Κήπους και είναι της Τράπεζας Πειραιώς.

Υπάρχει φαρμακείο στο Τσεπέλοβο;

Στο Τσεπέλοβο θα βρείτε παυσίπονα και Hansaplast στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο. Κάτι παραπάνω ίσως βρείτε στα φαρμακεία επιχειρήσεων(ξενοδοχεία,ταβέρνες κτλ.). Το πλησιέστερο φαρμακείο απέχει 21,6 χλμ. και βρίσκεται στο χωριό Ασπράγγελοι.