Εκδηλώσεις στο Τσεπέλοβο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου “Ο Τσούφλης” συμμετέχει ενεργά στην τέλεση διαφόρων εκδηλώσεων στο χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες εκδηλώσεις από αυτές.

 

Απόκριες

Την Κυριακή της αποκριάς πριν την Καθαρά Δευτέρα, οι κάτοικοι του χωριού σχηματίζουν μια μεγάλη φωτιά (από ξύλα που έχουν μαζέψει προηγουμένως) στην πλατεία του χωριού. Ο Σύλλογος προσφέρει ζεστή φασολάδα,χαλβά και κρασί και στήνεται χορός γύρω από τη φωτιά μετά μουσικής.

24 Ιουνίου

Ημέρα εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού. Τελείται Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού και έπειτα ακολουθεί ημερήσιο παραδοσιακό γλέντι στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής. Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουστά πανηγύρια της περιοχής.

Zagori Mountain Running

Τέλη Ιουλίου η διοργάνωση Zagori Mountain Running επιλέγει το Τσεπέλοβο ως αφετηρία και τερματισμό των αγώνων ορεινού τρεξίματος 44km και 80km. Οι κάτοικοι του Τσεπελόβου δίνουν δυναμικό παρόν εθελοντικά στον καθαρισμό, στην τροφοδοσία αθλητών, στη φιλοξενία και στη φωταγώγηση της Σκάλας Τσεπελόβου που είναι το τελευταίο κομμάτι πριν τον τερματισμό των αθλητών.

15 Αυγούστου

Το Τσεπέλοβο έχει ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά πανηγύρια. Ξεκινάει στις 14 Αυγούστου το βράδυ και διαρκεί 3 βράδια. Στις 17 Αυγούστου το ξημέρωμα, παραδοσιακά, το πανηγύρι τελειώνει αφού έχει προηγηθεί χορός με όργανα και τραγούδι προς την βρύση του Κονόμου.

Zagori Mountain Running

Η καρδιά των αγώνων χτυπάει στο Τσεπέλοβο Μετάβαση